Sudano

Info

  • This is a two-storey extension which interfaces with an existing single storey Victorian brick villa within Malvern’s heritage listed neighbourhood. The nature of the site meant that it required a sensitive juxtaposition with the historic building fabric, with the modern rear extension gradually sloping toward the existing house complementing its scale and impact on the street-scape. The brief called for a refurbishment of the existing front section of the house, and a new extension comprising of a living, kitchen and pantry on the ground floor with a rumpus, bathroom and kids’ bedrooms on the first floor that look out into the rear outdoor space.

    Staff

    David Neil, Tanti Azman

    Builder

    MCL Constructions

    Photographer

    Hilary Braford

    Year

    2009