Hawthorn House

Info

  • Situated in an established area of Hawthorn the owners had bought this Victorian house for its ornate ceilings in the formal rooms, however the house had been poorly renovated resulting in dark cramp spaces which had little interaction with the garden.

    With a complete overhaul of the existing house and a new extension incorporating a subterranean garage, ground floor entertainment area and additional bedrooms on the top floor the aim was to open up to house to the large garden area.

    The steep garden was addressed through a series of terraces that encompassed the wet edge pool and outdoor entertainment area.

    Staff

    Cameron Neil, David Neil, Huyen Bui, Kym Verner

    Builder

    Koorool Constructions

    Consultants

    Andrew Slade—Structplan

    Photographer

    Hilary Bradford

    Year

    2011